Levensvragen, wie heeft ze niet?

Een levensvraag is een hele gewone vraag. Het gaat over wat voor jou van waarde is. Dat vraagt iedereen zich wel eens af. Als er iets ergs gebeurt in je leven kan dat sterker worden. Bijvoorbeeld als er iemand doodgaat waar je van houdt. Als je zelf een ernstige ziekte krijgt, of als je ouder wordt. Door zo´n gebeurtenis verandert er veel in je leven. Je kunt je dan dingen afvragen als: Wat heb ik nu nog? Hoe ga ik nu verder?

Op de landelijke website geestelijkeverzorging.nl vind je hier meer over: 
Wat zijn levensvragen?

Wat is geestelijke verzorging?

Als je leven erg verandert, kun je merken dat dingen die altijd duidelijk waren dat ineens niet meer zijn. Je voelt je boos, verdrietig, somber of eenzaam. Je bent bang voor wat nog gaat komen of je ziet het leven niet meer zitten.

Het is dan fijn om met iemand te praten. Dat kan familie of een vriend zijn, maar het kan ook iemand zijn die je niet kent en die is opgeleid voor gesprekken over levensvragen. Zo iemand is een geestelijk verzorger. Die luistert en helpt je erachter te komen wat jij belangrijk vindt en hoe je weer verder kunt.

Wil je meer weten over geestelijke verzorging?

Zoek je een geestelijk begeleider die je verder kan helpen? Kijk hier

 

‘We begrepen niet wat ons overkwam toen onze zoon gewelddadig werd. Hij bleek psychotisch en inmiddels is de diagnose schizofrenie gesteld. Alles is veranderd, er is zoveel verloren gegaan. Alle toekomstdromen moeten worden bijgesteld, dat doet me veel verdriet.’

“Ik ben chronisch ziek en heb niet veel energie. Ik was altijd al veel alleen, maar nu ben ik zo alleen dat het soms voelt alsof ik niet besta. Ik wil zo graag iemand spreken over mijn angsten en mijn eenzaamheid.”