Het team het centrum voor levensvragen

Eemland

Bij het centrum werken ervaren en goed opgeleide geestelijk verzorgers uit de regio. Op basis van jouw wensen, kijk op het leven, achtergrond, woonplaats e.d. kijken we samen welke geestelijk verzorger goed bij je past en beschikbaar is.

Maak kennis met onze geestelijk verzorgers:

 

Caroline Bezemer

Ik werk als geestelijk verzorger met mensen met een kwetsbaarheid in het leven, zoals wij allemaal, maar zij wonen in een instelling. Ik hou van de kracht van de eenvoud, zo mag ik al jaren onderweg met mensen met een verstandelijke beperking, kinderen en mensen met een psychische ziekte. Verder heb ik me gespecialiseerd in ethiek, levensverhalen in beeld brengen en verbeelden van verhalen als middel om jezelf te leren kennen.

 

Willem Blokland

Als humanistisch raadsman in het UMC Utrecht spreek ik al bijna 30 jaar veel mensen van wie het leven op scherp staat. Of juist scherpte mist. Een gezond en fijn leven is niet vanzelfsprekend. Je kan ineens op verlies komen te staan: je gezondheid, je relatie, je werk, je bezieling en motivatie. Dan kom je op het terrein van zin en betekenis. Kan kwetsbaarheid kracht worden? Kan ontvankelijkheid tot nieuwe perspectieven leiden? Hoe aanvaard je het onvermijdelijke en laat je los…?

Cor van Breemen

Als geestelijk verzorger ben ik ruim 20 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Voorheen heb ik ervaring opgedaan in gemeente- en krijgsmachtspastoraat. Nu heb ik mogelijkheid om met u uw levensvragen te verkennen. Daarvoor lijkt het mij belangrijk om na te gaan uit welke bronnen u wilt putten. Als protestantse pastor put ik zelf uit de bronnen van de christelijke traditie. Er is ruimte en aandacht voor elk levensverhaal. Dat maakt dat ik graag met u in gesprek ga.

Boukje Grashuis

Ik ga heel graag met mensen in gesprek over het leven met alle mooie en moeilijke dingen die gebeuren. Ik werk als geestelijk verzorger in de psychiatrie, waar levensvragen vaak op het scherpst van de snede gesteld worden. Opgeleid als theoloog ga ik graag in gesprek over alle mogelijke soorten van (on)geloof. Met liefde voor mensen en liefde voor het vak.

 

 

Thea Kloek

Soms kun je de behoefte hebben om met een ander te delen wat er in je omgaat. Door hierover met elkaar in gesprek gaan leert u gaandeweg zicht krijgen op uw vraag en een voor u passende oplossing of aanvaarding. Ik ben opgeleid tot algemeen geestelijk verzorger en ik heb een oecumenische levensbeschouwing. Als geestelijk verzorger heb ik een aantal jaren gewerkt in een ziekenhuis en momenteel ben ik werkzaam in een hospice en als zelfstandige geestelijk verzorger.

Jamal Mekdadi

Ik begeleid cliënten bij vragen van zingeving, bij vragen rond leven en dood, ziekte en lijden, ondersteunen vanuit het geloof. Samen met de cliënt zoeken naar een oriëntatie in het leven. Dit doe ik zowel individueel als in groepsverband. Daarnaast verzorg ik trainingen aan professionals op het gebied van cultuur, geloof en psychiatrie.

Rawie Sewnath

Ik ben algemeen geestelijk verzorger met als specialisatie hindoeïsme en boeddhisme, Spiritual counselor en Meditatiecoach. In mijn gesprekken put ik uit verschillende tradities zolang ze maar bij de cliënt passen. Mijn streven is om het geestelijk lijden van mijn cliënt te verlichten doordat die raad weet met wat hem/haar overkomt. Daartoe maak ik dankbaar gebruik van counselingsvaardigheden en spirituele wijsheden uit alle grote wereldtradities. Ik bezit doorleefde kennis en ervaring in het werken met cliënten uit verschil- lende culturen met specifieke kennis van de Hindoestaanse doelgroep.

Wouter Smit

Luisterend, pratend, denkend en in stilte ben ik met mensen op zoek om het leven met alle vreugde en pijn te overzien, te herinneren en te beleven. Vanuit mijn werkachtergrond heb ik aandacht voor familieverhoudingen, verlies van dierbaren en eigen kracht die mensen hebben. Mijn levensbeschouwing is Protestants-oecumenisch. Dat betekent dat ik de taal versta, maar in de benadering van mensen altijd hun levensbeschouwing/overtuiging centraal stel en leidend laat zijn.

 

Ellen Grootoonk

Door indringende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld ziekte, scheiding of overlijden, kan het leven op zijn kop staan. Je hebt levensvragen of dilemma’s waar geen hapklaar antwoorden op te vinden zijn.  Het kan je helpen om  hier eens met mij over te praten. Ik heb aandacht voor jouw angsten, twijfels en zorgen en help je om jouw eigen levensverhaal te vertellen. Dit draagt bij aan het vinden van zin en betekenis. Ik werk vanuit een holistische visie, dat betekent dat ik uitga van  de verbondenheid van mensen en de wereld om ons heen.  Alles in het leven is met elkaar verbonden en ieder mens is deel van het geheel.  Als je pijn of verdriet hebt, gaat dat vaak samen met gevoelens van eenzaamheid en verscheurdheid. Soms zie je niet meer waar jouw hulpbronnen zijn (binnen of buiten jezelf) om je welkom in het leven te voelen. Ik bied een luisterend oor om de knoop  te ontrafelen. Ook maak ik gebruik van op maat gemaakte rituelen om afscheid te nemen, los te laten of het leven te vieren.

Ik heb zelf een brede levensbeschouwelijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek en ben daar opgeleid tot geestelijk verzorger. Na mijn studie heb ik mij verder verdiept in spiritualiteit en heb ik geleerd om sjamanistisch werk te doen. Ik werk als vrijgevestigd geestelijk verzorger vanuit mijn eigen praktijk. Ik bied individuele begeleiding, geef cursussen, trainingen en begeleid moreel beraad bij teams. Daarnaast coach ik volwassenen met autisme in de thuissituatie. Ik woon in Amersfoort  en ben beschikbaar voor mensen uit deze regio. Je bent welkom om een afspraak met mij met maken en te ervaren wat ik voor je kan betekenen.