Het team van het Centrum voor levensvragen

Noordwest-Veluwe

Bij het centrum werken ervaren en goed opgeleide geestelijk verzorgers uit de regio. Op basis van jouw wensen, kijk op het leven, achtergrond, woonplaats e.d. kijken we samen welke geestelijk verzorger goed bij je past en beschikbaar is.

Maak kennis met onze geestelijk verzorgers:

 


Willem Blokland

(Niet plaats- of locatiegebonden)

Opgegroeid in een gezin waarin kerk en religie centraal stonden, werkte ik ruim 30 jaar als humanistisch raadsman op de afdelingen oncologie & palliatieve zorg in het UMC Utrecht.

Nu spreek ik mensen thuis bij wie het leven op scherp staat. Of juist scherpte mist.

Een gezond en fijn leven is niet vanzelfsprekend. Je kan ineens geconfronteerd worden met verlies van gezondheid, relatie(s), werk of van bezieling en motivatie. Hoe ga je daar mee om?

Graag ga ik met u hierover in gesprek, respectvol en persoonlijk. Op zoek naar ruimte, verdieping en perspectief.


Marleen Molendijk-Smits

(Werkgebied regio Harderwijk)

Sinds 2013 werk ik als algemeen geestelijk verzorger bij Trajectum in Eefde.
Hier begeleid ik cliënten bij vragen over zingeving, identiteit en levensbeschouwing, waarbij het vaak gaat over het ervaren van verlies op meerdere levensterreinen. Tevens ben ik als gespreksleider moreel beraad betrokken bij ethische vragen.

Als ingrijpende veranderingen plaatsvinden in je leven, kom je soms letterlijk stil te staan en kunnen er levensvragen opkomen die ruimte en aandacht nodig hebben. Het vrij kunnen vertellen van je verhaal en wat je overkomen is, kan je weer in beweging brengen. Al luisterend kan ik een stukje met je meelopen en samen zoeken naar wat jij nodig hebt.

Kors Fahner

(Werkgebied regio Nunspeet)

Mijn passie is het luisteren en spreken met mensen over onderwerpen die over het leven gaan. Dat kunnen mooie en leuke dingen zijn maar ook kan het gaan over verlieservaringen die jij ervaart of in het verleden hebt mee gemaakt.

Ook wil ik graag met je nadenken over jouw plannen of gedachten voor de toekomst. Deze gesprekken kunnen bij jou thuis of bijvoorbeeld, tijdens een wandeling, plaatsvinden.

Als geestelijk verzorger wil ik op een begrijpelijke manier met jouw vragen omgaan, op een manier die bij jou past.

 

 

 


Thea Kloek

(Werkgebied regio Nijkerk)

Als algemeen geestelijk verzorger openstaand voor alle levensovertuigingen, heb ik gewerkt in diverse ziekenhuizen en een hospice.

In het werken bij het Centrum voor Levensvragen wil ik me laten raken door de soms zo verstorende gebeurtenissen in het leven van mensen.

Daarover samen in gesprek gaan: wat dat met de ander doet; wat haar/hem bezighoudt en hoe daarin een weg te vinden; over hoe het leven te leven met zorgen, met een lach, een traan, met levenslust en levenslast.

Tijdens het eerste gesprek wordt een gezamenlijke doel afgesproken en de route waarlangs deze mogelijk te bereiken is.

 

Roel Venderbos

(Werkgebied regio Elburg)

Als geestelijk verzorger en pastor wil ik graag met u meedenken, wanneer u de weg door het leven een beetje (veel) bent kwijtgeraakt. Zoeken naar nieuwe wegen en bezieling.

Graag sta ik samen met u stil bij wat er wat in uw leven gebeurd is, en wat dat voor u betekent en op zoek gaan hoe u hiermee verder zou kunnen. Ik kan goed luisteren, doorvragen en heb humor.

Hoe werk ik?

Samen een bakkie doen, en door open vragen ontdekken wat het leven voor u echt zinvol kan maken. Met gebruikmaking van oude bronnen of door het zoeken naar nieuwe bronnen, die hoop en energie geven.

 

Mariëtte Bossenbroek

(Werkgebied regio Nunspeet)

Geestelijk verzorger bij Atlant Wonen Zorg Welzijn in Apeldoorn. 

Ruim 12 jaar begeleid ik mensen met specifieke ziekten (Huntington, chronisch psychiatrische ziektebeelden, het syndroom van Korsakov, dementie) en mensen met vragen rondom het levenseinde. Mensen met allerlei achtergronden en levensovertuigingen, van streng orthodox tot niet-gelovig. Mensen die moeten omgaan met eenzaamheid, ouder worden, ongelukkig zijn, verlies, rouw en uitzichtloos lijden. 

Op de kruispunten en breukvlakken van het leven is het fijn als er een veilige, vertrouwde vreemde is die meeloopt op uw levensreis. Iemand die u helpt om te doorbreken wat u blokkeert en u vooruithelpt. Die u weer ademruimte geeft om door te gaan. U helpt om op eigen kracht keuzes te maken. Als uw toekomstdromen en perspectief zijn weggevallen, als het leven moeizaam is – dan help ik u om verder te kunnen. Ongeacht uw levensbeschouwing.

 

 

Margot van de Veen

(Werkgebied regio Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg)

Ik wil ruimte maken voor het verhaal voor de ander. Verhalen over dát wat het leven je geeft wat je nu bezighoudt en de keuzes die je maakt. Ruimte maken voor verhalen over levenseinde, verlies en kwetsbaarheid.  Zoeken naar hoe het je lukt om te dragen wat er op je weg komt. Graag bied ik een luisterend oor voor alle mensen ongeacht levens- of geloofsovertuiging.  Betrokkenheid en nabijheid zijn woorden die mij kenmerken.

Ik ben verbonden met de Dominicanen, een kloosterorde. Opgegroeid in de Protestantste traditie heb ik mijn plek gevonden in de Katholieke kerk.

 

 

Marjanne van de Mheen

(Werkgebied regio Elburg, Dronten)

Mensen met hun verhalen, achtergronden en levensbeschouwing boeien mij. Het maakte dat ik de studie Theologie en Levensbeschouwing ben gaan volgen aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daar ben ik opgeleid tot algemeen geestelijk verzorger.

Het leven is niet altijd eenvoudig. En de mens is sterk maar ook kwetsbaar.
Er kan zomaar een gebeurtenis in het leven plaatsvinden waardoor er vragen komen over hoe nu verder? Wat is nog van betekenis?
En soms hebben we, om daar weer zicht op te krijgen, wat hulp nodig.
Graag kijk ik met u mee, naar wat u (weer) grond onder de voeten kan geven, naar wat u bezielt, beweegt, naar wat voor u van betekenis is.

Ik hoor graag van u als ik hierin wat voor u kan betekenen.

Marja Visser – Hesseling

(Werkgebied regio Harderwijk)

Belangrijk in het leven is de relatie met de ander, in kracht maar zeker ook in kwetsbaarheid. De mens en de diepere laag boeien mij, evenals religie en spiritualiteit. Ik heb respect voor ieders levensvisie en beschouwing.        

Als geestelijk verzorger luister ik met aandacht naar uw/jouw levensverhaal. Doormiddel van vragen zoeken naar zingeving en betekenis om weer op verhaal te kunnen komen.

In een sfeer van veiligheid en aandacht op zoek gaan naar antwoorden op uw/jouw levensvragen. Graag loop ik, in alle openheid en al luisterend een stukje op met wie daarnaar verlangt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carola van den Heuvel

(Werkgebied Nijkerk/Hoevelaken, Eemland)

Als eerstelijns geestelijk verzorger kom ik bij je thuis, of je komt naar mijn praktijk in Leusden.

Humanistisch raadsvrouw, rk achtergrond, open voor alle levensovertuigingen.

 Als je bent vastgelopen en gedesoriënteerd door verlies van welke aard ook, lijkt het leven zinloos te zijn geworden. Dan is het goed stil te staan, je verhaal te doen en te voelen wat is. Samen kijken we dan hoe je je kunt heroriënteren op wat je deugd doet, waar de hoop te vinden is.

Luisteren is mijn voornaamste kwaliteit. Aandachtig luisteren naar alles wat er is en zich mag voordoen. Ik neem de tijd voor je en ben een bezielde gesprekspartner die een scala van perspectieven kan bieden. Met respect voor de eigenheid van de ander, je moet niets. Ik kan helpen accepteren je verlies onder ogen te zien. Om weer prettig verder te kunnen. Om in vrede te sterven.

Vriendelijk, veilig, vertrouwde professional, die lucht en ruimte biedt om op adem te komen.

 

 

 

 

 

 

Rebecca de Kok – van den Born

(Werkgebied regio Nunspeet, Harderwijk)

Op hoge hoogtes, in diepe dalen, in het kabbelende alledaagse: op elk moment kunnen er vragen rijzen over de zin van het bestaan, over het ‘hoe nu verder’, over dat wat je ten diepste drijft. Als dit soort vragen je bezig houden, ga ik daar graag met je over in gesprek. Vaak ontstaan die vragen op keerpunten in je leven: ingrijpende gebeurtenissen rondom verlies, rouw, eenzaamheid, gezondheid, gezin, ga zo maar door. Wat de oorzaak ook is, ik hoop een tijdje samen met je op te treken om die vragen te verkennen en zin te zoeken. Samen stellen we een doel en maken gaandeweg de balans op of dit doel in zicht komt. Komen we tijdens de gesprekken op andere wezenlijke punten, kunnen we dat doel natuurlijk altijd bijstellen.