Individuele gesprekken

Ieder mens heeft weleens behoefte aan een openhartig gesprek over wat er diep van binnen leeft. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die dit met enige regelmaat doen, eerder en sneller in staat zijn ingrijpende gebeurtenissen te verwerken en dichter bij hun eigen kracht en inspiratie blijven. Een voorwaarde voor zo’n openhartig gesprek is wel dat je een goede gesprekspartner hebt. Dat je voelt dat er geen oordeel maar juist begrip is voor wat jij wilt delen; dat iemand niet ongevraagd allerlei oplossingen komt aandragen maar jou de tijd en aandacht geeft om je verhaal te doen zoals je daar behoefte aan hebt. Niet iedereen heeft mensen om zich heen die zulke gesprekspartners kunnen zijn. Soms wil je de mensen om je heen ook niet belasten. Dan is het prettiger om een gesprek onder vier ogen te hebben met een vertrouwde vreemde over wat je bezighoudt.

Onze geestelijk verzorgers hebben aandacht voor uw levensverhaal, voor uw ervaringen en uw diepere verlangens en behoeften. Samen met u gaan wij op zoek naar wat u kracht en inspiratie geeft. Wij zijn algemeen inzetbaar maar, indien gewenst, kunt u vragen naar een geestelijk verzorger met een achtergrond die past bij uw visie op het leven. Bij ons centrum zijn geestelijk verzorgers aangesloten met een protestants-christelijke, humanistische, katholieke, islamitische of boeddhistische achtergrond. Na een intakegesprek wordt een traject op maat uitgestippeld, afhankelijk van de hulpvraag. De duur van dit traject wordt samen bepaald.

 

 

Maak een afspraak met een van onze geestelijk verzorgers

Informatie voor hulpverleners in de regio Zuidoost-Utrecht

Het centrum voor levensvragen is voor mensen met én zonder geloof

‘Sinds een paar maanden weet ik dat ik niet meer beter kan worden. In de tijd die me nog gegund is wil ik met hart en ziel leven. Maar hoe doe je dat met de dood voor ogen? Ik maak bewuster keuzes. Waar besteed ik mijn tijd en energie aan? Wat vind ik echt belangrijk in mijn leven? Een geestelijk verzorger helpt mij bij deze zoektocht.’