Zingevingsbijeenkomsten Zeist en De Bilt

Nooit te oud om te groeien

Nooit te oud om te groeien De Bilt

Centrum voor levensvragen Zuidoost-Utrecht organiseert zingevingsbijeenkomsten in De Bilt.

Op zoek naar ‘een goed gesprek’? Liefst met mensen die net als u veel levenservaring hebben? Begrijpelijk. Er gebeurt zoveel in de wereld en bij het ouder worden. Het kan fijn zijn om daar met anderen over te spreken. Het Centrum voor levensvragen Zuidoost-Utrecht organiseert in samenwerking met welzijnsorganisatie MENS De Bilt in 2023 zingevingsbijeenkomsten voor ouderen.

Maandelijks bieden wij een plek waar vragen, zorgen, gevoelens en visies over het leven gedeeld kunnen worden met leeftijdsgenoten. De thema’s voor 2023 liggen al vast, maar u kunt ook zelf thema’s inbrengen. De bijeenkomsten worden geleid door ervaren gespreksleiders

Zaterdagmiddag: 14:00-16:00 uur (inloop vanaf 13:45 met een kopje koffie of thee).

De data en thema’s zijn als volgt samengesteld:

  • 28 oktober – Verlies en rouw
  • 25 november – Spiritualiteit
  • 16 december – Rust en inkeer

De bijeenkomsten zijn kosteloos en vinden plaats op zaterdagmiddagen van

Locatie: MENS De Bilt, Molenkamp 60, 3732 EV De Bilt

Aanmelden kan via jannie@zininutrecht.nl

U dient zich bij voorkeur aan te melden.

Nooit te oud om te groeien Zeist

Het centrum voor levensvragen Zuidoost- Utrecht organiseert zingevingsbijeenkomsten voor senioren in Zeist. Ouder worden heeft veel facetten. Wat betekent het om ouder te worden? Wat is in deze levensfase belangrijk en wat geeft u zin in het leven? Bij deze bijeenkomsten ontmoet u leeftijdsgenoten rond de aangekondigde thema’s.

Locatie

Wijkinloophuis Zeist-West, De Clomp 33-02, Zeist.

Tijdstip
Vrijdagochtend van 10.00 uur – 12.00 uur. Inloop vanaf 09.45 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 55103578 of een email sturen naar zingevingsgroep@hotmail.com. Aan deelname zijn geen kosten verbonden (vrijwillige bijdrage is welkom). Deze bijeenkomsten zijn mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en in samenwerking met het Wijkinloophuis Zeist-West.

17 november – Verlies en rouw

15 december – Vasthouden en loslaten

Wat is geestelijke verzorging?

Als je leven erg verandert, kun je merken dat dingen die altijd duidelijk waren dat ineens niet meer zijn. Je voelt je boos, verdrietig, somber of eenzaam. Je bent bang voor wat nog gaat komen of je ziet het leven niet meer zitten.

Het is dan fijn om met iemand te praten. Dat kan familie of een vriend zijn, maar het kan ook iemand zijn die je niet kent en die is opgeleid voor gesprekken over levensvragen. Zo iemand is een geestelijk verzorger. Die luistert en helpt je erachter te komen wat jij belangrijk vindt en hoe je weer verder kunt.

 

‘We begrepen niet wat ons overkwam toen onze zoon gewelddadig werd. Hij bleek psychotisch en inmiddels is de diagnose schizofrenie gesteld. Alles is veranderd, er is zoveel verloren gegaan. Alle toekomstdromen moeten worden bijgesteld, dat doet me veel verdriet.’

“Ik ben chronisch ziek en heb niet veel energie. Ik was altijd al veel alleen, maar nu ben ik zo alleen dat het soms voelt alsof ik niet besta. Ik wil zo graag iemand spreken over mijn angsten en mijn eenzaamheid.”